but-red

De academische achtergrond van Joop van der Velden (Design-academy Eindhoven) staat garant voor een gedegen opleiding. De opleiding beperkt zich niet louter tot het beheersen van het airbrushpistool. Joop van der Velden werkt niet enkel met het airbrushpistool. Hij maakt ook pasteltekeningen en schilderijen. Dat hij ook andere creatieve technieken beheerst maakt zijn opleiding tot een opleiding met een meer klassieke achtergrond dan de meeste andere in Nederland en België.
Na 18 jaar geleden enkele jaren airbrushles te hebben gegeven bij de gerenommeerde kunsthandel ‘Van Beek Graphic art supplies’ in Eindhoven is Joop begonnen met les geven in eigen atelier. Veel van zijn cursisten zijn ondertussen professioneel of semi-professioneel bezig met de geleerde technieken.

Het is mogelijk om airbrush cursussen te volgen bij Joop van der Velden. De lessen worden gegeven in Veldhoven bij Eindhoven NB. (zie routeplanner op de contact pagina)

De airbrush cursussen worden doordeweeks op dinsdagavond, woensdagavond, donderdagavond en op zaterdag overdag gegeven.

De airbrush cursus is onderverdeeld in drie categorieën:

Basis airbrush cursus.

11 wekelijkse lessen (1 gratis introductieles + 10 lessen)
doordeweeks van 19:30 u. tot 22:00 u.
Of 5 zaterdagen ( hele zaterdag intro + 4 zaterdagen les)

Gevorderden airbrush cursus.

10 wekelijkse lessen van 19:30 u. tot 22:00 u.
Of 4 zaterdagen van 11:00 u. tot 16:30 u.

Meesterklas.

10 wekelijkse lessen van 19:30 u. tot 22:00 u.
Of 4 zaterdagen van 11:00 u. tot 16:30 u.

Voorafgaande aan de cursus hoeft geen uitrusting aangeschaft te worden, ook niet na enkele lessen. Je bent volledig vrij te bepalen of en wanneer je een uitrusting aan wilt schaffen. Wil je wel een goede uitrusting aanschaffen, dan word je hierbij op deskundige wijze geadviseerd en begeleid.
Zeker als je start met airbrushen is goed gereedschap van groot belang. Achteraf blijkt vaak dat het aanschaffen van een aziatisch imitatie-pistool geen goede investering is geweest.Het is mogelijk om in het atelier tegen gereduceerde prijs een uitrusting te kopen.

Het gebruik van airbrushpistolen, compressoren, papier en verf is bij het lesgeld inbegrepen. Alle cursussen zijn inclusief lesmaterialen. Om de kwaliteit van de airbrush cursus te waarborgen en elke cursist voldoende aandacht te kunnen schenken worden per lesgroep slechts een beperkt aantal cursisten toegelaten.

Elke cursist krijgt een officiële factuur van de cursus. Je kunt hiermee het cursusgeld of de BTW eventueel terugvragen bij de belastingdienst.

Na elke cursus wordt een certificaat uitgereikt aan de cursist.

Gratis introductie les

Het is mogelijk om een gratis introductie airbrush les te volgen. Deze les is geheel vrijblijvend.
In deze les word uitleg gegeven over het airbrush pistool, het airbrush pistool wordt gedemonteerd en weer gemonteerd. Je gaat daarna zelf al meteen met de eerste basisoefeningen aan de slag. Deze introductieles vindt plaats op een avond of dag dat er les gegeven wordt. Je krijgt zodoende meteen een goede indruk hoe een lesavond er uitziet.

Heb je interesse om de gratis introductieles te gaan volgen, laat dat dan even weten, dan kun je a.s. dinsdag -, woensdag -, donderdagavond of zaterdag overdag misschien al terecht.

zaterdag

Deze airbrush cursus duurt 5 zaterdagen (1 dag gratis introductieles en 4 hele zaterdagen les) De airbrush lessen op zaterdag beginnen om 11 uur ‘s morgens en eindigen om half 5. Deze airbrush cursus is inclusief lunch (soep, brood en beleg, pasta, ovenschotel etc.) Het zijn meer dan dubbele lessen, zo kun je een cursus binnen een maand afronden. De prijzen van deze airbrush cursus zijn gelijk aan die van de avondcursussen en ook incl. materiaal, spuit etc.

Wil je de airbrush cursus gaan volgen, meld dit dan tijdig, dan word je zo snel mogelijk ingepland. Wil je meer informatie, dan kun je me ook bereiken op mijn GSM: 06-28615886, of het infoformulier op de contactpagina invullen en versturen.

beginners
basis1

Er wordt door Joop van der Velden bijzonder veel aandacht besteed aan het leggen van een gedegen basis bij de cursisten. Een goede basis is van groot belang voor de verdere ontwikkeling van de cursist. De grondbeginselen van de airbrush-techniek worden op bijna Spartaanse wijze getraind, dit omdat je zonder goede basis onmogelijk verder komt. De oefeningen in de basiscursus zijn zorgvuldig gekozen en toegespitst op het trainen van deze basistechnieken, het aflijnen en uitnevelen. Deze basistechnieken worden uitgelegd en gedemonstreerd.

De lesgroepen zijn gemengd, je stapt dus in een groep met cursisten die net begonnen zijn en cursisten die al gevorderd of verder zijn. Dit heeft als voordeel dat beginnende cursisten meer aandacht gegeven kan worden, omdat gevorderden in het algemeen zelfstandiger werken. Ook is gebleken dat gevorderden het leuk vinden om beginnende cursisten te ondersteunen.
De kwaliteit van zijn lesmethodiek blijkt onder meer uit het feit dat andere net startende ateliers zijn lesmethodes en oefeningen ondertussen al overgenomen hebben.

De Gevorderdencursus en Meesterklas zijn waarschijnlijk de leukste cursussen, maar de Basiscursus is absoluut de belangrijkste!

gevorderden
gevorderden1

In de gevorderdencursus gaat de cursist een werkstuk naar eigen keuze maken. In overleg wordt bekeken of het gekozen werkstuk technisch haalbaar is door de cursist. Het werkstuk dient van dien aard te zijn, dat het lastig, maar niet onmogelijk is om tot een goed einde te brengen. In deze cursus komt ook de ‘leer der kleuren’ aan de orde. Het mengen van kleuren is van essentieel belang om tot goede resultaten te komen. Kennis van de kleurencirkel is hierbij een belangrijk onderdeel, waar veel aandacht aan besteed wordt.
Ook het ‘waarnemend kijken’, oftewel het met aandacht, gericht zien wordt in deze cursus nog sterker onder de aandacht gebracht. Het bepalen van plaats, vorm, maat, richting en toon is evenals in de schilder- en tekenkunst bij de airbrushtechniek van essentieel belang.

Het kopiëren van schilderijen wordt in China gezien als de hoogste staat van kunst. We maken gebruik van projectoren om de afbeelding over te zetten op doek of andere ondergrond. Zoals bekend maakte Johannes Vermeer in de 17e eeuw al gebruik van een ‘Camera obscura’ om onderwerpen te projecteren op doek alvorens hij begon met schilderen!

uitmuntend
meester

In de Meesterklas worden één of meerdere werkstukken gemaakt. Er wordt toegewerkt naar een hoge graad van perfectie. De reeds gevorderde cursisten worden steeds gerichter opgeleid om zelfstandig te gaan werken. Er wordt in deze cursus door cursisten vaak aan betaalde opdrachten gewerkt. De cursist is zo in staat om tijdens de cursus de cursuskosten terug te verdienen. Veel cursisten gaan na de cursus professioneel of semi-professioneel verder of blijven nog een tijdje les nemen om ook de fijnste kneepjes onder de knie te krijgen. Joop zijn grote kennis van het werken met verschillende materialen en technieken maakt deze opleiding zeer compleet en geven haar een geheel eigen karakter.
Zoals eerder vermeld hoeft voorafgaande aan de cursus geen uitrusting aangeschaft te worden, ook niet na enkele lessen. Je bent volledig vrij te bepalen of en wanneer je een uitrusting aan wilt schaffen. Wil je wel een uitrusting aanschaffen, dan word je hierbij op deskundige wijze geadviseerd en begeleid. Het is mogelijk om in het atelier tegen gereduceerde prijs een uitrusting te kopen.

Heb je interesse om een introductieles te volgen, of één van de airbrush cursussen. Laat dit dan tijdig weten, het aantal plaatsen is beperkt.

Interesse! Vul dan het infoformulier op de contact pagina in, dan wordt er zo snel mogelijk contact met je opgenomen of info omtrent prijs etc. toegestuurd. Je kunt ook telefonisch contact met Joop opnemen: GSM 06-28615886.


Nu ook:
trueflames

© Copyright - Joop vd Velden - Airbrush artist - web design by Madam Besson